Kuormalava 

Kuormalava on tavaran kuljetuksessa ja varastoinnissa käytettävä määräkokoinen, tavallisesti puinen matala lava. Vakiomuotoisten kuormalavojen käyttö nopeuttaa kuorman lastausta ja purkua niin maantie- kuin rautatieliikenteessä ja mahdollistaa tavaran tehokkaan käsittelyn varastoissa. Kuormalavat ovat joko standardin mukaisia vaihtolavoja tai kertalavoja.

  • Laadukkaat lavat
  • Toimitusvarmuus
  • Perheyritys jo vuodesta 1983
  • 24/7 lavapäivystys

Ota yhteyttä ja kysy hinnat!  019 512 271 tai myynti@kuormalavakeskus.fi


Ominaisuudet

Standardikokoisista lavoista Suomessa on käytössä FIN- ja EUR-lavoja sekä myymälälavoja. FIN-lava on kooltaan 1000 mm × 1200 mm ja EUR-lava 800 mm × 1200 mm. Nämä standardilavat tunnistaa FIN- tai EUR-leimasta lavan sivussa.

Myymälälavan (puhekielessä "teholavan" tai "puolilavan") koko on 800 mm × 600 mm. FIN-lavan koko perustuu VR:n käyttämään lavatyyppiin eli VR-lavaan.

Suomalaisen standardin EUR-lavaa suurempi leveys selittyy rataverkkomme suuremmalla raideleveydellä, jonka vuoksi suomalaisen tavaravaunun pohja on leveämpi kuin Länsi-Euroopan junissa.  Puisen FIN-lavan tyypillinen massa on noin 25 kg, EUR-lava painaa vastaavasti 20–22 kg. Kuormalavan paino voi vaihdella useita kiloja käytetyn puulajin ja lavan kosteuden mukaan


KUORMALAVA

Standardilavan hinta on toistakymmentä euroa, joten lavojen liikkeitä eli lavavelkoja yritysten välillä seurataan kuormalavakuitein. Usein kuormantoimituksen yhteydessä täydet lavat vaihdetaan tyhjiin vastaaviin lavoihin.

Myös rikkoontuneiden lavojen korjaus- ja kierrätystoimintaa harjoitetaan laajalti. Kuormalavojen korjauskin on standardisoitu.

Standardilavan käyttöikä voi olla huomattavan pitkä, kovassakin käytössä useita vuosia.

Kertalavojen heikon kestävyyden ja alhaisen vaihtoarvon vuoksi niistä käytetään myös nimitystä romulava.


EUR lava A IPPC vaihtokelpoinen käytetty

Vakiokokoisiin kuormalavoihin on saatavana lavakauluksia (nurkistaan saranoitu matala puinen ”seinä”). Kuorman tai lavojen pinoamisen mahdollistavia määrämittaisia välilevyjä ja kansikehikoita on myös saatavilla. 

Tutustu monipuoliseen lavavalikoimaamme ja tilaa kuormalavat meiltä. Nopeasti ja toimitusvarmasti!Laadukkaat kuormalavat jo vuodessa 1983. Nopea toimitus ympäri Suomea